maandag 23 december 2019

Zo maken wij het gezellig (en veilig) in huis met kleine kinderen

De feestdagen, het eerste jaar dat we dat als gezin mogen vieren met een baby van bijna 11 maanden. Ontzettend leuk om dit te mogen delen met een kleintje maar wel even aanpassen want overal kerstversiering en kaarsjes is niet zo veilig als dat voorheen zou zijn. Zo maken wij het gezellig en veilig in huis met kinderen tijdens de feestdagen.

Ik heb lang getwijfeld, ga ik wel of niet de kerstboom opzetten dit jaar. Zo met kerst bijna voor de deur staat helaas de kerstboom nog steeds niet. Misschien dat ik me last minute nog ga bedenken maar dat weet ik nog niet zeker. Anders komt er vast nog wel een veilig kerststukje voor op de eettafel. Waarom ik niet voor een kerstboom heb gekozen dit jaar? Omdat het best veel werk is en mijn kerstboom niet zo babyproef is.

Als ik hem neer zou zetten dan had ik graag nieuwe kerstballen willen kopen. Plastic kerstballen om precies te zijn. Ik wil het toch niet meemaken dat er een baby in de kerstboom hangt of dat er glazen kerstballen kapot vallen. Milan is een ondernemend typje dus ik moet extra op hem letten in huis. Ik heb helaas geen tijd gehad de afgelopen weken dus het is er niet van gekomen.

Dit versta ik onder een veilige kerstboom;
1. plastic kerstballen
2. boom op veilig afstand, hoogte voor een baby
3. weggewerkte bedrading omdat de baby er niet in kan hangen
4. geen kleine prullaria die opgegeten kunnen worden
5. geen echte naalden, ik zou kiezen voor een nep kerstboom

Gezelligheid in huis
Ik kan niet wachten om het wel gezellig te maken in huis met de feestdagen. Het kerststukje zal er dan vast nog wel komen. Omdat het al snel donker is kan ik misschien nog wel wat lampjes ophangen. Onze baby vindt het geweldig om naar lampjes te kijken. Ergens vind ik het ook wel jammer dat ik dan geen kerstboom heb dit jaar, hij had zijn ogen uitgekeken denk ik.

Accessoires met kerst
In de wintermaanden wil ik het huis het liefst zo gezellig mogelijk restylen. Accessoires met kerst zijn altijd zo gezellig. Kussentjes, dekentjes en lampjes alles erop en eraan. Vorig jaar hadden wij nog een vloerkleed in huis, dat maakt de kamer ook zo gezellig. Helaas hebben we die weg moeten doen maar ik zou graag weer een nieuw vloerkleed kopen. Misschien voor boven op de slaapkamer of kinderkamer.

Als wij van Milan zijn babykamer een echte grote jongenskamer/kinderkamer gaan maken dan is een vloerkleed wellicht wel een leuke aanvulling. Voor nu met de kerst leg ik misschien wel weer ons schapenvelletje in de woonkamer als vloerkleed. Die hadden we ook op de babykamer liggen. Het staat ontzettend gezellig en je zit er ook nog eens warm op 's avonds met een kopje thee.

Voor de accessoires probeer ik er ook op te letten dat niet alles binnen handbereik is voor een 11 maanden oude baby. Ik ben benieuwd hoe lang deze babyfase nog duurt want het is soms best eng dat je niet alles kan laten staan en overal op moet letten. Ook merk ik dat ik al veel van ons interieur heb aangepast in huis om ongelukjes te voorkomen.

Ik hoop op een gezellige en veilige kerst met ons gezin, wij gaan lekker spelen op ons vloerkleed en mooie herinneringen maken.

Vind jij het ook belangrijk dat het veilig is in huis tijdens de feestdagen?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding is van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten