donderdag 23 april 2020

Zo maakte wij onze tuin klaar voor de zomer

De dagen worden langer en we hebben de mazzel dat we dit jaar vroeg kunnen genieten van zomerse temperaturen. Als het mooi weer is zie je dat iedereen gelijk naar buiten gaat. Daarom wilde ik er ook graag voor zorgen dat onze tuin er helemaal klaar voor zou zijn. Met een maar kleine aanpassingen kan er veel veranderen. Zo maakte wij onze tuin klaar voor de zomer.

Oude troep opruimen
Er ging best behoorlijk wat tijd in zitten maar een nette tuin begint natuurlijk net als iedere andere plek in huis met opruimen. Er zijn behoorlijk wat ritjes heen en weer de vuilstort gereden om alle troep die wij verzameld hadden op te ruimen. Ik moet zeggen dat zodra je oude spullen en onnodige materialen wegbrengt dat al heel erg opruimt. 

We hebben gelijk de schuur maar opnieuw ingedeeld zodat die er netter uit zou zien en de spullen een nieuw plekje konden krijgen. Stellingkasten hebben ervoor gezorgd dat alles geordend werd. Wat een uitkomst is dat. 

Nieuwe bestrating
Afgelopen twee zomers stond in het teken van onze twee tuinen herinrichten. Omdat er geen budget was voor een tuinman en om alles nieuw te laten doen hebben wij met wat kleine aanpassingen er toch iets moois van kunnen maken. Zo zijn we opzoek gegaan naar stenen op marktplaats die gratis af te halen waren. Je moet dan wel even goed zoeken maar dat was voor ons wel de oplossing om toch iets van onze tuin te maken.

Plantenbakken
Ik wilde graag een onderhoudsvriendelijke tuin maar wel met het gevoel dat je echt een tuin hebt. Er horen dus ook planten in de tuin. Ik ben een enorme fan van hortensia's en we hebben daarom van houtenplanken twee grote plantenbakken gemaakt. 

Een seizoen was het niet haalbaar om daar ook echt hortensia's in te zetten maar na goed zoeken kwam er op Facebook een advertentie voorbij van een kweker. Deze bood witte hortensia's aan voor €2 per stuk. Daar kan je nog eens twee grote plantenbakken voor vullen. 

Veranda
In onze tuin staat een veranda waar wij eigenlijk niks mee deden. Sommige delen moesten vervangen worden. Met een paar houten palen hebben wij het uiterlijk van de veranda aanzienlijk verbeterd. Ook wilde ik het graag gezellig maken en stond er op mijn verlanglijstje nog een loungeset. Na enige tijd te zoeken op internet kwam ik er achter dat er verschillende soorten loungesets te vinden zijn.

Zo was de optie er om te gaan voor een loungeset met verschillende delen, een dining loungeset of juist met aparte stoelen erbij. Een van de eisen voor onze loungeset was dat je er eventueel wel gebruik van kunt maken met eerdere mensen. Ik wil namelijk wel kunnen genieten van de zwoele zomeravonden in de tuin. Een tip die ik graag wil meegeven is kijk eens in de wintermaanden voor een loungeset. Wij kochten onze set namelijk met korting maar tijdens het hoogseizoen heb je soms ook leuke aanbiedingen.

Speelplek
Milan loopt inmiddels al behoorlijk wat af rondom het huis en daarom kon een speelplek in de tuin niet ontbreken. Ook hierbij hadden wij geen mega groot budget om er iets moois van te maken maar dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Bij de Action kocht ik grastapijt waardoor de harde stenen iets minder hard zouden zijn en waarmee er een eigen plekje in de tuin gecreƫerd zou worden.

Met een zandbak, kleine glijbaan en wat ander speelgoed is Milan zijn speelparadijs helemaal klaar voor de zomer. Dat grastapijt is ook ideaal om straks een zwembadje op te zetten mocht het echt tot zomerse temperaturen komen.

Kleine budget aanpassingen
Met een paar kleine budget aanpassingen kan je dus van tuin met wat achterstallig onderhoud een zeer mooie tuin maken. Soms moet je het gewoon doen met de dingen die je hebt maar dat maakt niet dat je niet kan genieten van je plekje dicht bij huis. Ik kan in ieder geval niet wachten tot wij deze zomer mogen genieten van ons gezin van hopelijk 4, zodra onze dochter geboren is.

Hier en daar een plantje neerzetten of wat gezellige kussens kunnen ook al veel doen voor een tuin of terras. Ik hoop dan ook dat ik voor wat inspiratie heb gezorgd en dat ook jij kan gaan genieten van de tuin.

Ben jij ook al volop aan het genieten van de tuin?


Dit artikel betreft een samenwerking.

2 Comments:

  1. Wij zijn ook bezig geweest met ons dakterras. Helemaal schoongemaakt met de hoge druk spuit en plantenbakjes neer gezet. Gelijk een stuk beter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk he! Wij hebben ook alles schoongemaakt zo'n verbetering. Geniet ervan.

      Verwijderen