vrijdag 3 april 2020

Orde in de chaos, opruim tips voor in huis
We zitten massaal binnen en wellicht heb je de lente wel al in je bol. Ik in ieder geval wel! Het is dan voor mij het ideale moment om achterstallig onderhoud in huis aan te pakken. Orde in de chaos, een aantal opruim tips voor in huis komen dan wel goed van pas. Waar kan je allemaal op letten en wat scheelt je behoorlijk veel tijd tijdens het opruimen? Zo pak ik het op dit moment aan. Van schoonmaken tot interieurtips.

Lijstjes maken
Voordat ik begin heb ik altijd een lijstje met wat ik allemaal nog zou willen doen in huis. Meestal zitten dat soort lijstjes in mijn hoofd en geeft het al rust om ze eens een keer op te schrijven. Op die manier heb je al een klein beetje chaos in je hoofd opgeruimd en kan je goed van start gaan wat betreft het opruimen.

Ideeën opzoeken
Met een kleine woonruimte en eventueel kinderen in huis moet je creatief zijn wat betreft de indeling van je huis. Ik merk dat ik daar eigenlijk continue mee bezig ben. Ik zoek ideeën op internet om bijvoorbeeld ruimte te besparen. Wat voor meubels zijn handig en zijn er eventueel nog loze ruimtes die nu niet optimaal benut worden? Ik kijk op Pinterest want daar zijn de meest geniale ideeën te vinden. Maar bijvoorbeeld in een woonmagazine staan ook altijd handige tips voor interieurinrichting.

Kamer voor kamer aanpakken
Je kan niet zomaar overal in huis beginnen. Het is namelijk wel verstandig om kamer voor kamer aan te pakken. Op die manier werk je steeds weer een stukje van je lijstje af en heb je niet gelijk alles overhoop. Helemaal als er ook nog andere mensen in huis wonen kan je namelijk niet zomaar halverwege het opruimen stoppen en het laten liggen. Dan is het wel zo fijn als je alles gelijk kan afmaken.

Mijn aanpak is namelijk altijd al zo geweest, alles moet eruit en daarna kan het er pas weer in. Dat betekent echter wel dat ik er eerst een mega puinhoop van maak voordat het ergens op begin te lijken. Iedereen werkt op een andere manier maar daarom werkt het voor mij wel het beste om kleine stukjes eerst aan te pakken of per kamer te werken.

Meubels die helpen bij het ordenen
Ons huis is erg klein, groot genoeg voor het gezin maar echt veel ruimte hebben we niet. Het is daarom al in de twee jaar dat wij hier wonen een zoektocht naar de meubels die het beste werken voor de ruimtes die wij hebben.

Een aantal maanden geleden wilde ik namelijk een vitrinekast kopen. Er was een plekje in de woonkamer waar dit precies zou passen. Ideaal voor de spulletjes die je netjes wilt bewaren en voor kinderen leek het me super handig om speelgoed in op te bergen.  Je hebt verschillende vitrinekasten die ideaal zijn bijvoorbeeld met verschillende planken of juist deurtjes zodat je er wat achter kan verstoppen. Wij kozen uiteindelijk voor een grove vintage vitrinekast met houten accenten. Deze paste ideaal bij ons industrieel interieur en werd een echte eye catcher in de woonkamer.

Orde in de chaos
Voor niemand is binnen zitten echt optimaal. Als mijn huis dan ook nog een troep is en ik mijn kont niet kan keren dan ben ik zelf ook gewoon sneller geïrriteerd. Door troep en overbodige spullen op te ruimen merk ik dat het me rust geeft. Rondslingerend speelgoed wordt tijdig opgeruimd als de kinderen naar bed zijn en ik probeer alles zo geregeld mogelijk af te nemen met een doekje. Zo blijft het redelijk netjes in huis en kan ik genieten van de dingen die er echt toe doen.

Familie en genieten van elkaar is nog altijd waar het in het leven om draait. Maak van je huis je thuis. Hopelijk helpen deze interieurtips daarbij.


Heb jij ook fijne meubels in huis zoals onze vitrinekast om ruimte te besparen?


Dit artikel betreft een samenwerking.

0 Comments:

Een reactie posten