woensdag 8 januari 2020

Deze meubels vind ik handig met een opgroeiende baby in huis

Door de maanden heen is Milan opgegroeid van een mini baby tot een bijna dreumes die zijn eerste verjaardag bijna mag vieren. Wat gaat de tijd toch hard. Onze routine is inmiddels al flink wat keren op de schop gegaan en ik heb zo mijn plekjes en meubels die ik fijn vind in huis. Ik vond het daarom ook wel toepasselijk om een lijstje te maken met meubels die ik de afgelopen maanden veel gebruikt heb van onze babyuitzet.

Een opgroeiende baby in huis vraagt zo zijn voorbereidingen. Tijdens de zwangerschap heb ik vaak nagedacht over alles wat we nodig zouden hebben met de komst van een baby. De maatschappij heeft door de jaren heen veel babyartikelen ontwikkeld die we moeten hebben. Van de nieuwste gadgets tot handige meubels die ook echt nodig zijn.

De box
In elk gezin is het anders, de een gebruikt de box erg vaak en de ander juist helemaal niet. Ik moet zeggen omdat wij ook nog een huisdier hebben vind ik het wel prettig om de box te gebruiken. Milan speelt er nog regelmatig in en soms is het wel handig om hem daar even in te zetten om mijn handen vrij te hebben. Ik ben benieuwd hoe dat straks is als Milan 18 maanden is en de box gebruikt zal gaan worden voor ons nieuwe gezinslid. Dat zal wel even wennen zijn.

Traphekjes
Inmiddels hebben wij 1 traphekje in de keuken zodat Milan niet naar de keuken kan maar er komen nog meer traphekjes de komende tijd voor boven bij de trappen. Dit is wel echt een uitkomst om een gebied in huis af te schermen waar de kinderen niet heen mogen. Ik merk zelf wel dat je niet altijd je volle aandacht erbij kan houden of dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Ik ben benieuwd hoe dat straks is met twee kindjes.

Onze bank
Toen wij samen gingen wonen hadden wij allebei geen ervaringen met het inrichten van een huis. Tijdens onze zoektocht naar een bank kwamen wij dan ook per toeval terecht bij de categorie slaapbanken. Onze bank is een multifunctionele bank waar ik nu met kinderen wel erg blij mee ben. De bank heeft een groot opbergvlak waar vooral veel speelgoed en spulletjes van Milan liggen. Daarnaast kunnen we van de slaapbank ook een grote bank maken waar heel fijn opgespeeld kan worden. Ideaal met leren kruipen of lang de randjes van de bank lopen zonder te vallen.

Naast dat de bank een fijne plek is om op te spelen merk ik ook dat wij hem veel gebruiken voor het verschonen. Ik krijg op die manier geen last van mijn rug. Milan ligt er lekker zacht op en ik hoef niet voor elke luier naar boven te lopen. Ik heb wel eens gezien dat sommige mensen hun kinderen op de eettafel verschonen maar wij doen dat eigenlijk al vanaf het begin op de bank, het is maar net wat je prettig vindt.

Een poef als salontafel
Als je kind gaat leren lopen dan is het erg fijn als je meubels daarop zijn afgestemd. Ik kwam er snel achter dat onze mooie salontafeltjes niet zo kindproof waren. Die kon Milan gemakkelijk omtrekken. We hebben nog overwogen om een poef aan te schaffen, daar zou hij niet mee kunnen omvallen. Opa en oma hebben wel een hocker staan en ik zie daar toch wel de voordelen van in. Wellicht met onze tweede spruit dat wij toch voor een hocker gaan over een paar maanden.

Kinderstoel van IKEA
Wij hebben inmiddels al twee kinderstoelen in huis, een doorgroei stoel maar daar kwamen we al snel achter dat het op kleine leeftijd toch nog geen fijne stoel is. Die staat dus weer op zolder te wachten tot we er aan toe zijn. Daarvoor in de plaats hebben wij een vrij goedkope kinderstoel van IKEA, plastic, weegt niks en heeft een dienblad. Ideaal om je kindje in te zetten tijdens het eten of die gebruikt kan worden tijdens het knutselen en spelen door het dienblad wat erop zit, best besteedde 15 euro ooit.


Welke meubels vind jij prettig in huis sinds je een kindje hebt?


Dit artikel betreft een samenwerking.

0 Comments:

Een reactie posten