woensdag 24 juni 2020

Een goede nachtrust en zwanger zijn, kan dat samen?

Inmiddels hoog zwanger word ik er weer aan herinnert hoeveel ongemakken erbij komen kijken. Een goede nachtrust is tijdens een zwangerschap niet vanzelfsprekend. Er zijn wel een aantal punten waar je op kan letten om het jezelf zo fijn mogelijk te maken. Niet elke zwangerschap is hetzelfde en daarom heb ik wat tips bij elkaar gezet om de nachten zo comfortabel mogelijk door te komen. Dit zijn mijn tips voor een goede nachtrust tijdens de zwangerschap.

Slaaphouding
Je slaaphouding kan behoorlijk veranderen tijdens de zwangerschap. Met een groeiende buik kan je namelijk niet zo gemakkelijk meer op je buik liggen. Voor de doorbloeding is het ook het beste als je op je linkerzij slaapt. Dit is echter niet voor iedereen even gemakkelijk. Mocht je een rugslaper of buikslaper zijn dan is dat behoorlijk wennen.

Houding corrigeren
Ik heb gemerkt dat ik mijn houding redelijk kan corrigeren met een voedingskussen tussen mijn benen. Op die manier krijgen mijn bekken ook wat meer rust en blijf ik langer op een plek liggen in plaats van de hele nacht te draaien.

Hoofdkussen
Mijn hoofdkussen is inmiddels door de maanden heen ook verandert. Zo had ik eerst een simpel kussen maar die heb ik ingeruild voor een steviger kussen. Je hebt verschillende vullingen waar je voor kan kiezen. Zo kan je kijken voor een donzen kussen of juist een kussen met synthetische vulling.

Maagzuur
Ik heb tijdens mijn zwangerschap een aantal weken last gehad van maagzuur. Vooral in de avond was dit echt een probleem. Het lag er dan ook nog aan hoe laat ik had gegeten of wat ik had gedronken. Dat kon nog wel eens invloed hebben op hoeveel last ik had van maagzuur. Wat bij mij erg hielp was dan een extra kussen onder mijn hoofdkussen te plaatsen. Mocht je geen extra kussen in huis hebben dan werkt een opgerolde fleece deken ook prima. Als je hoofd iets hoger ligt dan normaal dan kan dat maagzuur verminderen.

Minder slaap
Ik merk dat ik soms goede nachten heb en ook minder goede nachten wat betreft nachtrust. Het is daarom ook aan te raden om zoveel mogelijk rust te nemen gedurende de dag. Overdag slaap ik tegenwoordig meestal wel 1 tot 2 uurtjes mits de planning dat natuurlijk toe laat met nog een kindje van 1,5 jaar die hier rond rent. Gelukkig slaapt Milan geregeld nog twee keer per dag dus dat scheelt enorm.

Ik hoop dat deze tips wellicht bijdragen aan het verbeteren van je nachtrust tijdens de zwangerschap. Bij mij helpt het in ieder geval wel om erop te letten, zolang je kussen en bed maar goed is komt het vanzelf allemaal goed.

Slaap jij ook wat slechter tijdens de zwangerschap?


Dit artikel betreft een samenwerking.

0 Comments:

Een reactie posten