vrijdag 12 juni 2020

Kleine kinderen in bad doen, zo doen wij dat.

Met kleine kinderen in huis ben ik altijd op zoek naar een routine wat voor ons gezin werkt. Ik heb gemerkt dat zo'n routine elke paar maanden/weken wel kan veranderen. Kinderen groeien zo hard en je moet echt met ze mee ontwikkelen. Het was voor ons best wel een zoektocht naar een fijne avondroutine wat betreft in bad gaan en het naar bed brengen. Kleine kinderen in bad doen, zo doen wij dat!

Spullen op de juiste plek bewaren
Toen Milan nog een kleine baby was van een paar weken deden we hem soms in de tummy tub of in een staand badje op de badkamer. Het is fijn om spullen op de juiste plek te hebben staan zodat je alles binnen hand bereik hebt. Zo heb ik gemerkt dat er best wel veel bij komt kijken als je het in eentje moet doen. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik onze avondroutine vaak met mijn partner samen kan doen. Dat scheelt toch wel en een paar handen extra is ontzettend fijn.

Zorg ervoor dat je alles van te voren klaargezet hebt voordat je je kindje in bad gaat doen. Dat scheelt een hoop.

In bad of de douche
Ons huis had eerst een inloopdouche toen wij het kochten. Er was geen grote badkamer laat staan een bad. De eerste verbouwing die we dan ook deden met het oog op de toekomst was de badkamer. We hebben lang nagedacht over de indeling. Het was dan ook al snel duidelijk dat we een bad wilde. Daarbij heb je verschillende keuzes wat betreft baden zoals een ligbad, whirlpool baden of zelfs met allerlei luxe attributen.

Onze keuze viel op een ruim ligbad van 180 cm en dan vooral ook erg diep zodat je er als volwassenen ook gewoon goed in kan liggen. Mocht je nou niet de luxe hebben om een verbouwing te doen of dat je een bad in de badkamer hebt dan heb je natuurlijk altijd nog de douche waar je ook veel plezier kan hebben met kleine kinderen. Ik zie regelmatig dat ouders op social media gebruikmaken van een opbergbox of een flexibel badje om kinderen in te badderen. Ideaal toch!

Zitje in bad
Sinds een paar weken maken wij gebruik van een badring/badzitje voor Milan. Mijn ouders hadden dit gekocht omdat je dan gemakkelijk je handen vrij hebt. Het kindje kan namelijk gewoon in de ring zitten zonder dat ze het hele bad door klimmen. Je moet er uiteraard altijd bij blijven voor de veiligheid maar het is wel prettig als je partner niet in de buurt is.

Met mijn zwangere buik is het ook zeker een uitkomst dat Milan in het zitje kan zitten. Voor Dylan is het dan gemakkelijker om Milan te laten spelen en in te zepen. Ik kan zo'n zitje dan ook zeker aanraden, ideaal voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten. Sinds dat wij dat zitje hebben is het badritueel ook een stuk gemakkelijker geworden en doen we dat eerder dagelijks dan om de dag gewoon uit gemak en Milan vindt in bad gaan nu echt geweldig!


Hebben jullie een badritueel voor 's avonds?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten