woensdag 1 juli 2020

Mama en haar telefoon, tips om kosten te besparen

Ongemerkt maakt de mobiele telefoon een groot deel uit van ons dagelijks leven. Ik merk het als moeder van kleine kinderen enorm. Ik probeer me ervan bewust te zijn en hem soms gewoon even weg te leggen maar het kan ook heel handig zijn om mijn telefoon bij de hand te houden. Mijn telefoon kan een behoorlijke kostenpost zijn waar ik het liefst natuurlijk zoveel mogelijk op bespaar. Ik heb een aantal tips om kosten te besparen op je mobiele telefoon. Heb je hier wel eens over nagedacht?

Kosten besparen
Ons huishouden is inmiddels ontzettend aan het veranderen. Kostenposten verschuiven en ieder dubbeltje wordt op het moment omgedraaid. Veel huishoudens worden nu ook tijdens de Corona crisis geraakt en dan moet je creatief omgaan met de mogelijkheden.

Een mobiele telefoon is een luxe product. We realiseren ons dat niet altijd maar je hebt hem absoluut niet 24/7 nodig. Ik probeer mezelf eraan te herinneren dat wij vroeger ook niet zo'n ding hadden en dat mijn kinderen heel anders zullen opgroeien. Ik hoef dan ook niet het duurste van het duurste te hebben want er zijn zat andere uitgaves die belangrijker zijn.

Langer dan 2 jaar met je telefoon doen
Voorheen wilde ik het liefst zo snel mogelijk een nieuw toestel zodra het kon. Een abonnement sluit je tegenwoordig af voor meestal 2 jaar. Echter is er meestal als je mazzel hebt niks mis met het toestel en zou hij nog wel wat langer mee kunnen.

De abonnementskosten gaan meestal naar beneden zodra je na 2 jaar je toestel hebt afbetaald. Hier kan je dan weer op besparen als je niet gelijk weer het nieuwste van het nieuwste aanschaft.

Verzekeren of beschermen
Je kan ervoor kiezen om je toestel te verzekeren als je wel voor het nieuwste model gaat. De kosten van een mobiele telefoon kunnen namelijk behoorlijk oplopen en met kleine kinderen is een mobiele telefoon in dit huishouden dan ook niet veilig. Om te voorkomen dat hij snel stuk gaat is een verzekering dan ook handig. Mocht er toch wat gebeuren.

Daarnaast kan je je toestel ook beschermen. Heb je bijvoorbeeld de nieuwste iPhone dan kan je kiezen voor een passend iphone se 2020 hoesje om hem te beschermen. Mijn telefoon heeft een hoesje er omheen en die heeft al meerdere keren zijn val gebroken. Soms vergeet ik mijn telefoon nog wel eens op te bergen en ik weet niet hoe kinderen dat doen maar binnen een paar seconden zie ik onze kleine man dan al naar de bank toe rennen omdat hij mijn telefoon gezien heeft. Dan kies ik liever voor de juiste bescherming.

Als je gaat voor de juiste bescherming dan kan je eventueel ook besparen op de kosten van een verzekering want als je zuinig omgaat met je spullen is een speciale telefoonverzekering niet nodig. Daarnaast hebben veel huiseigenaren een inboedelverzekering waar je soms ook een mobiele telefoon bij in kan verzekeren. Mocht er dan toch wat mee gebeuren kan je daar ook nog een beroep op doen. Die kosten maak je namelijk als gezin toch al.

Heb jij al nagedacht over kosten besparen op je mobiele telefoon?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten