woensdag 8 juli 2020

Kinderen in de auto, veilig de weg op

Voorheen stond ik er nooit bij stil maar sinds wij zelf kinderen hebben is het met de auto de weg op gaan een hele verantwoordelijkheid. Je hebt wel het een en ander nodig om met kinderen in de auto, veilig de weg op te kunnen. Wat heb je allemaal nodig en wat vinden wij onmisbaar in de auto?

Naar opa en oma
Geregeld maken wij gebruik van de auto om met kind en hond naar opa en oma te rijden. Zij wonen namelijk 1 uur verderop dus dan heb je de auto wel nodig. Toen Milan nog maar een paar maanden was sleepte ik zoveel spullen mee. Gelukkig is dat inmiddels al wat minder geworden en hebben opa en oma ook de nodige spullen om een dag met kind door te komen.

Veilig in de auto
Veiligheid op de weg is natuurlijk niet altijd gegarandeerd. Je weet nooit wat er kan gebeuren en een ongelukje zit meestal in een klein hoekje. Je moet dan ook een autoverzekering aanvragen. Toen Milan geboren werd hebben wij wel nodig even onze verzekering gecontroleerd om te kijken of deze qua dekking nog wel voldeed aan onze eisen.

Een autoverzekering kan voor iedereen verschillend zijn. Zo kan je kijken naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Hoeveel je auto waard is en soms heb je wellicht al schadevrije jaren opgebouwd die je in kan zetten voor een bepaalde korting. Het daarom wel aan te raden om hier even de tijd voor te nemen en te onderzoeken wat voor jou interessant kan zijn.

Autostoeltje in de auto
Kosten tweede kind: een nieuw autostoeltje. Inmiddels zijn wij al begonnen aan ons derde autostoeltje sinds Milan bij ons gezin hoort. Het begon met de Maxi-Cosi voor baby's die we tot ongeveer 9 maanden gebruikt hebben. Daarna werd het een andere autostoel en inmiddels hebben wij een Maxi-Cosi Axiss die je een kwartslag kan draaien, ideaal sinds ik met mijn zwangere buik niet meer zo goed kan bukken om Milan in en uit de autostoel te halen.

Auto indelen
Waar we voorheen allerlei lossen spullen in de auto hadden liggen merk ik dat ik me daar nu wel wat bewuster van ben om dit netjes op te ruimen. Ik wil het liefst zo min mogelijk spullen hebben rondslingeren. Het moet niet zo zijn dat als je een noodstop maakt je halve auto door de ruimte vliegt. Daarom kan je gebruik maken van bepaalde zakjes om spullen in te vervoeren. Deze kan je aan de stoelen hangen of onder de stoelen bewaren. Ideaal dan heb je toch alles veilig binnen handbereik voor als je kindje iets nodig heeft in de auto.Sta jij erbij stil dat een autoverzekering erg belangrijk kan zijn voor je gezin?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten