woensdag 14 oktober 2020

Een kleine kinderkamer inrichten doe je zo

 

Een kleine kinderkamer inrichten doe je zo. Soms is het fijn om een aantal tips op een rijtje te hebben wat betreft de inrichting van een kinderkamer. Voor beide kindjes hier in huis hebben we een slaapkamer, ieder met hun eigen spulletjes. Inmiddels heb ik al een beetje door wat een fijne opstelling is en deel daarom graag mijn tips en wensen.

Inrichting

Het verschilt enorm qua kamer hoe je de indeling gaat bepalen. Sommige kamers lenen zich nou eenmaal beter voor een bepaalde opstelling dan de ander. Wat ik zelf erg prettig vind is dat je wel een vaste plek hebt voor een aantal meubels. Zo is een ledikant, commode en kledingkast onmisbaar in een kinderkamer. Vooral als je nog in de kleine babyfase zit. Dan is een luxe stoel ook een uitkomst voor eventuele (nacht)voedingen. 

Warmte op koude dagen

Inmiddels is de temperatuur buiten al weer aan het zakken en begin ik dat ook te merken op de kamers van de kinderen. Goede ventilatie en warmteregulering in de slaapkamers is dan wel erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat er voldoende frisse lucht binnenkomt is het aan te raden om elke dag het raam even 10 minuten open te zetten. Doe dit tussen eventuele slaapjes door en zet het raam op tijd weer dicht. Anders is het snel te koud op de kamers.

Daarnaast is het belangrijk dat de verwarming het goed doet. Op ons ´huis´ lijstje staat nog het vervangen van de radiatoren op de kinderkamers. Dit zijn namelijk op het moment nog elke radiatoren en er werd ons aangeraden dat als de kinderen straks groter zijn en op hun slaapkamer gaan spelen dat een dubbele radiator met thermostaatknop dan wel een uitkomst is. Wij gaan dan zeker even kijken naar vasco designradiatoren, wellicht dat er iets moois bij zit voor de kinderkamers. 

Niet te veel meubels

Ik merk dat je graag veel spullen in een kleine kinderkamer neerzet maar dat maakt juist erg hokkerig. Een selectie van alleen de nodige spullen die je dagelijks gebruikt is dan wel aan te raden. Laat ook geen spullen slingeren want dat ligt alleen maar in de weg. Ik heb op beide kinderkamers een commode staan voor de kleding van de kinderen. Daarnaast staat er een kast voor overige spullen en hebben ze beide een trolley voor de luiers. Op die manier heb ik alle spullen netjes een plek gegeven en ligt alles bij de hand. 

Doorgroei mogelijkheden

Als je niet veel ruimte hebt in huis en te maken krijgt met een kleine kinderkamer dan zijn doorgroei mogelijkheden juist heel handig in een kamer. Op die manier weet je precies wat allemaal past in de kamer en kan je kindje fijn doorgroeien in een vertrouwde omgeving. Zo kan een doorgroeiledikant een uitkomst zijn. Dit zijn bedden waar je de spijlen weg kan halen zodra je kindje er aan toe is. Zo´n soort bedje willen wij nog hebben voor onze zoon, dan kan hij stap voor stap doorgroeien naar een groter bed. 

De commodes op de slaapkamers worden nu nog gebruikt voor het verschonen van de kinderen. Zodra de kinderen eraan toe zijn zal dit niet meer gebeuren. Als je daar alvast rekening mee houdt kan je bijvoorbeeld kiezen voor een commode die ook gebruikt kan worden als speelgoedkast. Dan hoeft hij niet gelijk weg als het commode tijdperk voorbij is.

Heb jij nog handige tips voor een kleine kinderkamer?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


1 Comments: