zondag 25 oktober 2020

Deze tips gebruikte wij bij onze slaapkamer make-over


Bij gezinsuitbreiding vinden er soms hele volksverhuizingen plaats binnenshuis. Zo ook bij ons. Wij moesten van kamers verwisselen om het allemaal passend te maken. Er vond een verbouwing met tweede dakkapel plaats en onze slaapkamer moest er aan geloven. Deze tips gebruikte wij bij onze slaapkamer make-over.

Goed gespaard

Dit keer wilde ik het goed doen. Als we dan een nieuwe slaapkamer zouden krijgen dan moest het wel echt naar wens. Daarvoor hebben wij ook goed gespaard zodat er voldoende geld zou zijn om alles wat we wilde (met hier en daar wel een budget natuurlijk) wel te kunnen kopen. Dit is de eerste tip die ik dan ook wil meegeven. Maak een realistische inschatting hoeveel je make-over ongeveer gaat kosten.

Op maat 

Het is lastig in te schatten hoe de kamer indeling eruit komt te zien als er nog geen meubels in staan. Wij hebben geprobeerd zo veel mogelijk met de maten van de kamer te spelen. Zo gingen wij een gordijn op maat bestellen, zodat de afmetingen precies bij de kamer zouden passen. 

Ook wilde ik graag van onze slaapkamer een klein kantoor maken. Mits het er netjes uit zou zien want ik wil niet in de chaos slapen. Er kwam een bureau op maat en de hoogte hebben wij zelf bepaald zodat de bureaustoelen er netjes onder zouden passen. 

Rust in de slaapkamer

Met een druk gezin is het voor ons heel belangrijk dat de slaapkamer dan juist een plek van rust is. Voor mij betekend dat een opgeruimde kamer. Alles heeft een plekje en er slingert niks op de grond. Doormiddel van IKEA Malm kasten heb ik voldoende opbergruimte kunnen creĆ«ren en een PAX kleding kast om onze kleding in op te bergen. 

Ik heb gekozen voor rustige kleuren in de slaapkamer. Alle meubels zijn wit en voor wat afwisseling heb ik een muur geschilderd met krijtverf in een poeder mauve, lichtpaars. 

Persoonlijke details

De slaapkamer is bijna af. Er missen alleen nog een aantal persoonlijke details zoals foto's van de kinderen. Hier wil ik nog even naar kijken hoe we dat het mooiste kunnen laten terugkomen in de kamer. Misschien twee foto's inlijsten of mooie posters ophangen. 

Heb jij nog tips om onze slaapkamer persoonlijker te maken?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


1 Comments:

  1. Leuk artikel Kirsten! Ik ben benieuwd hoe het allemaal is geworden in jullie huisje.

    BeantwoordenVerwijderen