vrijdag 9 oktober 2020

Haal de gezelligheid en herfst in huis


Brr. Het is weer kouder aan het worden. De herfst is al volop in het land en dat betekend dat er ook het een en ander in huis mag veranderen. Het voordeel van de koudere dagen van het jaar is dat het ook een stukje gezelligheid met zich mee brengt. Ik vind het dan ook heel fijn om aan het eind van de dag met een kop thee en een stukje chocolade op de bank te zitten. Het liefst dan nog onder een dekentje en eventueel kaarsjes aan. 

De dagen worden korter

Het is sneller donker waardoor de lampen in huis ook sneller aan gaan. Het leuke aan de donkere dagen vind ik dan dat je kaarsjes kan branden. Dat zorgt voor een stukje gezelligheid in huis. Ik heb wel gemerkt dat het met kleine kinderen in huis niet altijd even veilig is om kaarsjes te branden. Dan zijn sfeerlampjes een veilig alternatief. 

Interieur

Ik merk dat als de herfst er weer is dan ik het sneller koud heb zodra we op de bank zitten 's avonds. Het is dan ook fijn om een dekentje bij de hand te hebben. Daarnaast belanden er op de bank weer allerlei sfeervolle kussens om de boel gezellig te maken. Door kleuren in je interieur aan te passen op het seizoen verandert de sfeer gelijk. 

Gezelligheid

Als ik aan de herfst denk dan denk ik aan gezelligheid en warmte. Niks fijner dan onder een dekentje zitten bij een warmte bron. Zo heb je veel verschillende kachels of gashaarden die je in huis kan halen zonder dat het een hele verbouwing kost. Een haard kan net dat extra sfeertje geven waardoor je kamer er een stuk gezelliger uitziet. Het is ook altijd nog leuk om naar te kijken. 

Gashaarden zijn overigens ook wel een stukje veiliger dan andere kachels. Zo is de techniek tegenwoordig zo ver ontwikkelt dat het 'neppe' vuur helemaal niet meer zo nep lijkt. Soms moet je echt goed kijken en je hebt ook niet alle rommel van echt vuur met hout. Dat is wel zo gemakkelijk.

Herfst met de kinderen

Er zijn ook veel leuke knutselwerkjes die je met kinderen kan maken om de gezelligheid in huis te halen. Denk aan herfstbladeren drogen en er tekeningen mee maken of een mooie herfsttafel in huis. Daarnaast kijk ik er echt naar uit om als de kindjes er aan toe zijn koekjes te gaan bakken. 

Must haves voor de herfst

Wat je zeker aan must haves in huis moet halen voor de herfst zijn wat mij betreft: een fleece deken, geurkaarsen, je favoriete thee, een heerlijke snack zoals chocolade of koekjes, fluffy socks en wellicht dat je interieur wel een update kan gebruiken met een kachel voor wat meer sfeer in je woonkamer. 

Wat brengt voor jou echt de gezelligheid en herfst in huis?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten