dinsdag 6 oktober 2020

Met deze tips creëer je rust in je woonkamer

 


Het dagelijks leven kan behoorlijk heftig zijn. Rennen, vliegen en nog zo veel te doen. Maar een moment van rust kan zo belangrijk zijn voor je welzijn. Ik merk dat ik de afgelopen jaren veel bezig ben geweest om meer rust in huis te creëren. Je huis moet namelijk wel aanvoelen als thuis komen, helemaal na een drukke werkdag. Maar hoe doe je dat? Met deze tips creëer je rust in je woonkamer.

Opgeruimd staat netjes

Rommel zorgt voor onrust. Zowel in je hoofd als in de kamer. Als je steeds tegen een berg met administratie aan moet kijken of rondslingerend speelgoed dan kan het voorkomen dat het onbewust voor onrust zorgt. Daarom is het aan te raden om dingen als je het gebruikt hebt op te ruimen. Op die manier heeft alles een eigen plek en slingert er zo min mogelijk rond in huis.

Ik merk dat met kinderen in huis het erg lastig is om het altijd netjes te hebben maar voor dat wij 's avonds op de bank ploffen doe ik eerst een rondje door het huis om het een en ander van de vloer te rapen. Zo hebben wij een mand voor speelgoed en is het een kleine moeite om het even op te ruimen. Het voordeel van deze manier is dat het gelijk een stuk netter is als je de volgende dag weer beneden komt.

Rustig interieur

Accessoires in huis zijn leuk, ze geven sfeer aan een kamer maar dat betekend niet dat het ook direct voor rust zorgt. Ik kon op een gegeven moment wel een winkel beginnen zoveel spullen had ik in huis gehaald. Maar al die woonaccessoires kon ik helemaal niet kwijt en uiteindelijk belandde ze op zolder. Het zorgde voor nog meer troep en ik heb me ook voorgenomen om niet meer allerlei spullen in huis te halen. 

Als je één geheel in huis creëert dan geeft dat ook rust. Denk bijvoorbeeld aan de vloer afstemmen op de meubels of het kleurtje op de muur. Een pvc visgraat vloer is mooi te combineren met een neutrale kleur op de muur of juist met robuuste meubels. Als je maar niet allerlei verschillende kleuren in huis haalt want dat maakt juist druk en kan voor onrust zorgen.

Stap voor stap een ander interieur

De weg naar een nieuw interieur kan behoorlijk lang zijn. Meubels zijn nou eenmaal niet goedkoop en zomaar iets aanpassen doe je wellicht niet snel. Wist je dat je stap voor stap zeker wel het een en ander aan je woonkamer kan veranderen? Zo hoef je niet gelijk je portemonnee open te trekken maar denk aan meubels pimpen of wat een ander vloerkleed al kan veranderen. 

Misschien heb je wel meubels op zolder staan die je niet meer gebruikt. Deze kunnen soms met een beetje schuiven in een kamer toch weer voor een hele andere sfeer zorgen. Online zijn veel kamer make-overs te vinden waar je veel inspiratie uit kan halen en soms is het gewoon een kwestie van doen. Gooi de hele boel een keer om en kijk wat er van komt. Misschien vind jij toch de juiste setting om meer rust te creëren. 

Heb jij al rust gevonden in huis?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten