maandag 30 november 2020

Zo geef je je huis een warme en gezellige sfeer


De donkere tijd van het jaar is weer aangebroken. Dat is ook het moment om de gezelligheid in huis te halen. Dit jaar zitten we door de coronacrisis toch iets meer binnen. Dat is helemaal niet erg maar dan heb ik zelf wel nog meer behoefte aan gezelligheid. Jullie ook? Daarom geef je zo geef je huis een warme en gezellige sfeer. Omdat we daar wel aan toe zijn!

Feestdagen
Voor mij zijn kerst en oud en nieuw erg belangrijk. Ik vind het gezellig en kijk er altijd al ver van te voren naar uit. Wel merk ik dat het soms wel wat werk is om het huis net even iets gezelliger te maken. Helemaal met kleine kinderen in huis want dat vergt wel iets meer werk.

Wellicht heb je gister het eerste kaarsje van de adventskrans al aangestoken. De kerstboom mag ook weer van zolder. De kaarsjes komen weer uit de kast. Met kleine kinderen merk ik dat kaarsjes niet altijd even veilig zijn, maar het geeft wel veel sfeer. De kaarsjes steken we aan zodra de kinderen op bed liggen maar lampjes zijn des te leuker en ook nog eens kindproof. 

Onze kerstboom krijgt dit jaar plastic ballen met veel lampjes erin. Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan gaan vinden. Vorig jaar was onze zoon te klein en had ik er tijdens de zwangerschap van onze dochter niet veel zin in maar dit jaar komt de boom er wel. Ik kijk er al naar uit.

Warmte en gezelligheid
Het begint ook steeds kouder te worden te worden buiten en ik merk dat in huis de verwarming ook langzaam weer wat harder moet werken. Het liefst zou ik graag complete vloerverwarming willen hebben, dan komt de warmte van onderaf en gaat het minste warmte verloren. Dat blijft nog even op ons verlanglijstje staan voor in de toekomst. 

Een fleece deken ligt hier standaard op de bank en daar kan je me ook dagelijks onder vinden met een warme cappuccino of choco met slagroom. Van dat soort momenten kan ik echt genieten, het is zo gezellig.

Decoratie
Sfeer is iets wat je gemakkelijk kunt aanpassen aan het seizoen. Zo vraagt de herfst/winter een heel anders soort decoratie dan bijvoorbeeld in de lente/zomer. Bij herfst/winter denk ik aan gezellige lampjes en kaarsjes. Een ander kleurtje in het interieur zoals bordeaux, emerald groen of gouden details. Sfeer is ook gemaakt door het huis persoonlijk te maken, een mooie foto van dierbare kan veel verschil maken en is ontzettend leuk. 

Wat vind jij sfeervol in huis?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten