dinsdag 1 december 2020

Wat is jouw interieurstijl? Maak een moodboard!

 


Als je een interieur deelt met je partner betekent dat al snel ook dat interieurstijlen samengevoegd moeten te worden. Je wil natuurlijk wel van je huis je thuis maken maar hoe doe je dat als je het misschien niet eens kan worden over het interieur? Welke kleur verf gaan we gebruiken? Wat voor soort vloer komt er te liggen en welk soort meubels passen daarbij? Soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Het leuke is dan om een moodboard te maken. Zo doe je dat!

Ons interieur
Het was in het begin een hele opgave om ons interieur vorm te geven. Er zijn zoveel keuzes die gemaakt moeten worden. Daarnaast kan het visualiseren van een bepaalde stijl in een kamer lastig zijn. Voor onze woonkamer wilde wij graag één muur als 'eye catcher'. In een speciaalzaak hebben wij verschillende kleuren Sigma verf vergeleken en vonden de perfecte kleur waar wij allebei blij van werden. De muur is antraciet geworden, deze stijl hebben wij gevonden door gebruik te maken van een moodboard.

Benodigdheden
Het is heel simpel maar je moet even weten wat je allemaal nodig hebt om een mooi moodboard te maken. Denk hierbij aan de volgende dingen:
 • Grote vellen papier of canvas
 • Tijdschriften of folders
 • Verfstaaltjes
 • Staaltjes vloer of stoffen
 • Lijm
 • Een schaar
 • Internet
 • Een printer
Aan de slag
Hoe ga je dan beginnen? Het leuke is om dit echt samen als een soort quality time momentje te doen. Alleen dan wel ieder voor zich want je wilt natuurlijk goed in beeld krijgen wat voor stijl de ander mooi vindt. Zo leer je elkaar beter kennen en zie je misschien ook wel gelijkenissen in de stijlen.

Pak een groot vel papier of canvas en leg die op een centrale plek op tafel neer. Het leuke aan een moodboard maken is als je een grote stapel tijdschriften hebt verzamelt. Daar kan je dan in gaan zoeken naar stijlen, plaatjes, decoratie, meubels noem het maar op alles wat je mooi zou vinden in jouw interieur. Dit ga je uitknippen en leg je neer op je moodboard. Plak het nog niet definitief vast want je kan nog schuiven om te kijken welke plaatjes het beste bij elkaar passen. Zodra je weet wat je waar wilt hebben kan je het gaan opplakken. 

Soms is het lastig om een bepaald beeld in een tijdschrift te vinden. Dan kan je ook gebruikmaken van online interieurmagazines en een printer om dat bepaalde beeld toch terug te laten komen op je moodboard. Dit is ook zeker geen project wat in één keer af moet zijn. Je kan hier ook een paar dagen over doen. Om je moodboard nog meer kracht te geven kan je gebruik maken van verfstaaltjes en misschien wel een stukje van de vloer die je mooi vindt. Daar naast kan je er ook stoffen opplakken. 

Eindresultaat 
Als jullie klaar zijn met het maken van het moodboard kunnen jullie je interieurstijlen naast elkaar leggen. Vraag jezelf eens af: komen er dingen overeen? Wat vind ik mooi aan het moodboard van mijn partner en wat zijn voor mij elementen die ik terug wil zien in ons huis die passen bij de stijl van de ander? Schrijf dit voor elkaar op zo weet je van elkaar wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw interieur. Je moet van je huis namelijk wel een thuis maken. Ik hoop dat je wat aan deze tip hebt, een moodboard maken kan namelijk heel leuk zijn. 

Heb jij wel eens een moodboard gemaakt?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


2 Comments:

 1. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjekk ut den siste mspy aanbieding hvis du vurderer overvåkingsprogramvare. Husk å gå gjennom funksjonene, kompatibiliteten og brukeranmeldelser før du tar en avgjørelse.

  BeantwoordenVerwijderen