woensdag 2 december 2020

Wegwerpluiers of wasbare luiers? Wat zijn de voor- en nadelen?

 

Met twee kleine kinderen in de luiers denk je toch wel anders na over verschillende kosten. Waarbij ik vroeger gelachen zou hebben over eventueel wasbare luiers is dat met twee kleine kinderen in de luiers toch een overweegbare optie. Wat zijn de voordelen van wasbare luiers?

Niet telkens naar de winkel rennen
Het voordeel van wasbare luiers lijkt mij vooral dat je niet meer naar de winkel hoeft te rennen als ze op zijn. Op dit moment moet ik voor beide kinderen goed in de gaten houden hoeveel luiers we nog in huis hebben. Het gaat soms harder dan ik denk. Dit lijkt me wel een voordeel. Je gooit ze in de was en je hebt ze weer bij de hand. 

Geld besparing
Voor de wasbare luiers heb je éénmalig een uitgave. Wel moet je natuurlijk rekening houden met verschillende maten maar met wegwerpluiers moet je natuurlijk elke maand weer een aantal pakken halen. Het kan op ten duur wel geld besparen in de aanschaf. Echter moet je er wel bij bedenken dat je de luiers dagelijks aan het wassen bent. Een goede investering zou dan een zuinige wasmachine zijn.

Goed voor de huid
In wasbare luiers zit minder plastic dan wegwerpluiers. Als je baby een gevoelig huidje heeft en last heeft van luieruitslag kan het zijn dat het huidje wasbare luiers beter kan verdragen. Onze kindjes hebben gelukkig geen last gehad van luieruitslag maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit een goede reden kan zijn om de overstap te maken.

Goed voor het milieu
Wasbare luiers bevatten geen plastic en daarom zijn ze aanzienlijk beter dan wegwerpluiers. De mens produceert jaarlijks een hoop plastic en dat kunnen we terugbrengen door hier bewust mee om te gaan. Een wasbare luier kan daarom ook echt helpen het milieu te verbeteren. 

Billenboetiek.nl
Kende je billenboetiek al? Deze organisatie zet zich in voor het milieu en leggen op een hele fijne manier uit waarom je zou kunnen kiezen voor wasbare luiers. Ze zijn heel bewust bezig met de ontwikkeling van kindjes en wat zij nodig hebben. Mocht je meer informatie willen over de voordelen van de wasbare luiers of hoe het precies werkt dan raad ik aan hun instructiefilmpje te bekijken. Ik was verbaast over de mogelijkheden. Veel mensen weten namelijk niet eens hoe het precies werkt als je een wasbare luier gaat gebruiken.

Met deze informatie hoop ik dat je een bewuste keuze kan maken voor welke soort luier jullie kiezen. Het is voor iedereen natuurlijk anders wat prettig werkt. 

Ga jij voor een wegwerpluier of toch voor een wasbare luier?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten