zondag 13 december 2020

Met de kinderen tijd doorbrengen in een huisje

Het dagelijks leven met twee kleine kinderen is behoorlijk druk. Voorheen was ik het liefst gewoon thuis maar ik merk dat ik soms even weg wil uit de dagelijkse sleur. Ik kijk er dan ook erg naar uit om er soms even tussen uit te kunnen. Gewoon even niet thuis zijn maar in een andere omgeving. Met de kinderen tijd doorbrengen in een huisje is dan een echte oplossing. Ik kan mijn hoofd dan even leegmaken en toch genieten van het weg zijn. Waar let je op bij het boeken of aanschaffen van een huisje, chalet of (sta)caravan?

Wat voor soort huisje?
Er zijn verschillende soorten huisje. Elk met zijn eigen stijl en karakter. Je kan kiezen voor een chalet of (sta)caravan. Een chalet kan je meer zien als een huisje wat geheel naar eigen smaak ingericht kan worden en een (sta)caravan heeft toch meer het camping gevoel. Wat compacter en soms wat praktischer. Allebei even leuk natuurlijk. Je kan ze vinden op allerlei verschillende locaties. 

Waar op letten?
Let vooral bij een huisje naar de behoefte die je hebt. Wil je verschillende faciliteiten tot je beschikking hebben? Moet het in een bepaalde omgeving zijn? Geschikt voor kinderen? Voor ons is het belangrijk dat het veilig is, dat ik alles wat we nodig hebben binnen handbereik hebben en dat het in een mooie omgeving is. Het hoeft niet luxe te zijn maar het moet wel van alle gemakken voorzien zijn. Je wil namelijk wel even weg zijn zonder stress. 

Huren of kopen
Veel mensen gaan tegenwoordig meerdere keren per jaar er even tussenuit in de schoolvakanties. Je kan er voor kiezen om een huisje te huren maar er zijn ook veel mensen die éénmalig de investering doen en een nieuwe stacaravan kopen. Zo kochten de opa en oma van onze kindjes pas een nieuw huisje. Wij kijken er al helemaal naar uit tot deze helemaal af is. De kinderen kunnen er dan ontzettend leuk spelen. Je kan een caravan, chalet of huisje als een soort tweede thuis zien. Een plekje waar je je even terug kan trekken. 

Even er tussenuit in de natuur
Het mooie aan zo'n huisje is dat ze meestal midden in de natuur staan. Op die manier kan je het hele jaar door genieten van verschillende seizoenen. In het najaar heb je de gezelligheid, knus in een huisje met eventueel vallende bladeren of zelfs sneeuw. Voor kinderen is dat een hele belevenis. Stel je voor dat je voor het eerst sneeuw mag meemaken, dat is toch magisch. 

In de lente en zomer kan er optimaal buiten gespeeld worden. Als je een stacaravan of chalet aan het water hebt kunnen de kinderen zwemmen of leuke waterspelletjes spelen. Optimaal speelplezier als je het mij vraagt! 

Voordeel van een stacaravan of chalet
Het voordeel is dat je even een plek hebt om je gedachten te verzetten. Ik merk dat ik daar de laatste tijd erg behoefte aan hebt. Wij gaan maar door met zorgen, maar soms heb je echt een break nodig om er even tussenuit te kunnen. De voordelen van zo'n huisje is dat het dichtbij huis kan zijn maar toch het gevoel geeft dat je even niet thuis bent. 

Ga jij er wel eens even tussenuit? Breng je dan ook tijd door in een huisje?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten