zaterdag 12 december 2020

Een tuinhuis voor in de winter, echt ideaal!

 

Zodra het koud begint te worden en de bladeren vallen van de bomen gaan we massaal weer naar binnen. In de zomer genieten we volop van de tuin maar in het najaar is dat toch wat minder vanzelfsprekend. Het zou toch mooi zijn als je ook in de winter van de tuin kunt genieten. Een tuinhuis voor in de winter, wat zou dat ideaal zijn!

Hoe maak je je tuin winter klaar?
Een tuin in de zomer is leuk maar in de winter komt er wel wat meer onderhoud bij kijken. Zo vallen er geregeld blaadjes van de bomen. Er moet misschien wel door het regenachtige weer wat vaker schoongemaakt worden en misschien staan de tuinmeubels klaar om opgeruimd te worden. Het is namelijk wel zo fijn als al je spullen de winter goed doorkomen. Denk daarbij aan meubelhoezen, overkappingen of tuinhuizen

Onmisbaar in een wintertuin
Een overkapping of tuinhuis is onmisbaar in een wintertuin. Je wilt namelijk wel het liefst droog zitten zodra het kouder en regenachtig wordt. Een overkapping of tuinhuis kan je helemaal naar eigen smaak inrichten zodat je er toch gezellig en knus bij kunt zitten. Een winterproof loungeset en terrasverwarming kunnen dan ook niet ontbreken. 

Aankleding
Om het gezellig te maken kan je een aantal accessoires terug laten komen om het gezellig te maken. Een terrasverwarming maakt het net wat comfortabeler tijdens de koudere dagen. Mocht je dat niet hebben dan kan een vuurkorf ook voor erg veel sfeer en warmte zorgen. 

Een fleece deken en kussens maken je loungeset helemaal af. Het leuke aan zo'n buitenkamer zoals je het ook wel kan noemen is dat het een soort tweede woonkamer kan worden met de juiste inrichting. Een vloerkleed kan in zowel de zomer als winter de styling helemaal afmaken. Zorg er dan wel voor dat je overkapping of tuinhuis waterdicht is. 

Winter BBQ
Ooit gehoord van een winter barbecue? Dat is ontzettend leuk om te doen met vrienden. Wat je normaal in de zomer kan doen is dan ook leuk in de winter. Met een tuinhuis of je overkapping die met deze tips helemaal klaar is om gasten te ontvangen. Het geeft namelijk een hele andere sfeer in het najaar. Lekker met een glühwein erbij, haardvuur en dekentje. Laat de gezelligheid maar komen en geniet!

Is jouw tuin al helemaal klaar voor de winter?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten