zondag 13 december 2020

Woontrends in de slaapkamer


Het inrichten van het interieur kan een hele opgave zijn. Zo ook de inrichting van een slaapkamer. Met welke woontrends heb je te maken? Wat wil je allemaal terug laten komen in een mooie slaapkamer? Dit zijn de woontrends in de slaapkamer die mijn erg aanspreken. Kijk je mee?

Woontrends 2020
Ieder jaar komen er weer nieuwe woontrends op de markt en het verbaast me telkens weer wat er verandert. Dit jaar ben ik zeker fan van een aantal woontrends en heb er ook een aantal in onze eigen slaapkamer terug laten komen. Bij HACO wonen en slapen heb ik wat inspiratie opgedaan en vertel je graag meer over de trends die veel terugkomen. 

Licht en ruimtelijk
Een slaapkamer is de plek waar je je kan terugtrekken. Dit hoeft niet alleen om te slapen zijn maar gewoon om te ontspannen. Je ziet het tegenwoordig veel vaker dat het licht en ruimtelijk moet zijn. Een kamer met veel ramen zorgt voor veel daglicht wat weer gezond is en geeft rust. De ruimtelijke opzet zie je ook steeds vaker. Je moet echter wel werken met de ruimte die je hebt maar kies de meubels dan richt uit bij de ruimte.

Centraal gelegen
Het bed is het middelpunt van de kamer. Je ziet steeds vaker dat dit echt wel een eye catcher mag zijn. Denk hierbij aan een grote boxspring. Deze zijn tegenwoordig ook nog eens een functioneel met opbergruimte. Door het bed juist in het midden van de kamer te centreren maak je er echt een master bedroom van. Voor onze nieuwe slaapkamer hebben wij ook het bed in het bidden van de kamer gezet en de meubels daar omheen geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan bij behorende nachtkastjes aan beide kanten. 

Verlichting
In een slaapkamer is het licht van belang. Je hebt namelijk te maken met verschillende lichtbronnen. Een fijn nachtlampje mag niet ontbreken maar heb je er ook bij stilgestaan dat je misschien wel verlichting wil in je kleding kast of juist bij de spiegel zodat je precies kunt zien hoe je outfit eruit ziet als je aan het passen bent. 

Botanisch
Er zijn steeds meer planten te vinden in de slaapkamer. Zo zijn er zelfs planten die de voor meer zuurstof kunnen zorgen zoals lavendel of aloë vera. Planten zorgen voor een fijne warme uitstraling  in je slaapkamer, die je nog meer laten ontspannen. Naast dat planten er mooi uitzien zijn ze ook nog eens heel duurzaam en goed voor het milieu. 

Nog even de woontrends voor in de slaapkamer op één rijtje: licht en ruimtelijk, centraal gelegen, verlichting en botanisch. Daarnaast kan je spelen met verschillende kleuren en stijlen om er een geheel eigen plekje van te maken. Hopelijk heb je wat aan deze woontrends en kan ook jij ze toepassen op de slaapkamer. 

Welke woontrend spreekt jou het meeste aan?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten