zondag 31 januari 2021

Zo maak je een tuinschuur met overkapping gezellig


 Als je niet veel ruimte hebt in je tuin maar wel een tuinschuur dan zou je ervoor kunnen kiezen om een tuinschuur met overkapping te maken. Op die manier heb je toch een soort veranda in de tuin en kan je optimaal genieten van de ruimte die je hebt. Een tuinschuur met overkapping heeft vele voordelen. Een tuinschuur met overkapping staat ook op ons verlanglijstje. Met deze tips maak je zo een tuinschuur met overkapping gezellig. Lees je mee?

Een tuinschuur met overkapping
Het klinkt eigenlijk heel simpel en dat is het ook wel. Als je al een vaste schuur hebt in je tuin dan is daar vrij gemakkelijk een overkapping aan vast te maken. Op die manier creëer je een fijne plek in de tuin waar je veel mogelijkheden hebt qua bestemming en inrichting. 

Wat kan je met een tuinschuur met overkapping?
In de lente en zomer is het heerlijk om met het hele gezin heerlijk van de buitenlucht te genieten in eigen tuin. De schuur in de tuin staat er meestal al en hoort voornamelijk bij het huis. De ruimte er omheen kan je gebruiken om er een overkapping aan vast te maken. De overkapping kan je zien als een soort veranda waar je heerlijk onder kunt zitten maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

  • Door heaters te plaatsen kan je ervoor zorgen dat de temperatuur onder je tuinschuur met overkapping heerlijk warm zit. Of het nou regent of in de late zomer uren. Je kan er optimaal van genieten.
  • Met een overkapping kan je in de regen doorzitten en met de felle zon zit je heerlijk in de schaduw. Met een lounge set of heerlijke stoelen en eettafel heb je er een extra buitenkamer bij het huis.
  • Speelplek voor de kinderen. Onder onze oude veranda staat momenteel een schommel en een kleine glijbaan. Het staat droog waardoor wij sneller naar buiten kunnen ondanks dat soms niet het ideale weer is om buiten te spelen.
Een tuinschuur met overkapping gezellig maken
Beschouw een tuinschuur met overkapping als een gezellige extra kamer bij het huis. Een soort tweede woonkamer. Om deze ruimte gezellig te maken kan je het zien als woonkamer. Vraag jezelf dan af; wat zou ik normaalgesproken in de woonkamer zetten qua decoratie?

Een lounge set ziet er al een stuk leuker uit als je er bijvoorbeeld ook een vloerkleed neer kan leggen. Een paar kussens erbij en een bijzettafel met kaarsen erop maken de sfeer helemaal af. Als je een gezin hebt met kinderen is het ook leuk om een speelgoedkist neer te zetten met speelgoed voor buiten. 

Aan de wanden van je overkapping kan je eventueel een mooie buitenposter ophangen of een plankje met accessoires zodat het allemaal net iets huiselijker lijkt. Mocht je echt de mogelijkheid hebben om er wat van te maken vergeet dan de extra opties van stroom, verlichting en eventueel een heater niet om het comfortabel te maken.

Ik hoop dat je met deze tips voor aankomend seizoen iets moois kan maken van je tuinschuur met overkapping. Zodra we weer naar buiten kunnen gaan ook wij weer aan de slag om onze tuin weer klaar te maken voor de gezelligheid.

 Heb jij een tuinschuur met overkapping in de tuin?


Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

1 Comments:

  1. Betway - Casino & Racing - jtmhub.com
    Betway. Sports. 경산 출장마사지 In-play betting on all of your favourite sports 진주 출장안마 across a variety of markets. 포천 출장안마 The Betway online 성남 출장마사지 sportsbook is operated by 김제 출장샵

    BeantwoordenVerwijderen