maandag 22 maart 2021

Bed perfect opmaken? Hier een aantal tips!

 

Bed perfect opmaken
Droom jij ook van een perfect opgemaakt bed? Een royaal groot bed met mooie dekens, rechtopstaande kussens en een luxe uitstraling. Sinds de verbouwing op zolder probeer ik ook deze luxe uitstraling terug te laten komen in onze slaapkamer. In dit artikel geef ik een aantal tips voor hoe je een bed perfect kan opmaken. Lees je mee?

Voorheen gaf ik niet veel om het opmaken van ons bed. Soms deed ik dit niet eens elke dag. Inmiddels is dit wel veranderd. Ik merk dat een opgemaakt bed rust geeft in de ruimte en in mijn hoofd. Het is oprecht genieten als het er netjes uitziet. Daarom zocht ik extra informatie over hoe je een bed perfect opmaakt. Er zijn een aantal dingen die je daarvoor nodig hebt.

Het juiste beddengoed
Voor het vinden van het juiste beddengoed moet je de juiste afmetingen van je bed weten. Houd daarbij rekening met de dikte van het matras. Zo heeft ons bed een topdekmatras 160x200, dit zorgt ervoor dat het matras voor ons perfect ligt maar daardoor is het totaal matras wel dikker en daar dien je het beddengoed op aan te passen. Meet daarom eerst het matras op voor je nieuw beddengoed aanschaft.

Kijk bij het aanschaffen van het beddengoed ook goed naar het materiaal dat je graag wilt hebben. Ben je fan van een satijnen look of heb je liever ademend katoen? Elk materiaal zorgt voor een andere slaapervaring en andere uitstraling in de slaapkamer. 

Opmaak technieken
Er zijn verschillende opmaak technieken die je kunt toepassen bij het perfect opmaken van een bed. Het kan namelijk een behoorlijke klus zijn om een bed op te maken. Hoe groter het bed hoe lastiger het kan zijn. Met de juiste techniek kan je binnen een handomdraai klaar zijn. 

Zoek eens op California Roll Way, dit is een bepaalde manier van het dekbed oprollen zodat het dekbedovertrek gemakkelijk en snel weer op zijn plaats zit zonder al te veel gedoe. Dit scheelt een hoop springen en draaien voordat het dekbed op zijn plek in de hoes zit. 

Zoek eens op de ziekenhuisvouw, dit is een strakke manier van bedden opvouwen die ze vaak gebruiken in het ziekenhuis. Het voordeel van deze techniek is dat je gewoon een laken kan gebruiken in plaats van een hoeslaken. Hierbij hoef je dan niet als een gek te staan trekken aan dat elastiek wat meestal niet past. Met deze techniek vouw je het laken gewoon strak om het matras. Dit geeft gelijk een luxe uitstraling. 

Benodigdheden en opbouw
Er zijn een aantal benodigdheden om het bed perfect op te maken. Voor ons bed gebruiken wij; een molton, topmatras 160x200, hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop, extra kussens en eventueel een plaid. 

Qua opbouw begin je met een molton, dit is een hoes die het matras beschermt. Daar overheen hebben wij dan een topmatras, ook wel een topper genoemd. Dit maakt ons matras lekker zacht en geeft net dat extra stukje slaapcomfort. Vervolgens gebruik je een hoeslaken of een laken. Het dekbedovertrek gaat om het dekbed en de kussensloop spreekt voor zich.

Om een luxe uitstraling te creëren kan je het dekbed luchtig opmaken, dit doe je door het nog eens op te kloppen zodat er lucht onder komt. Hierdoor lijkt het dekbed een stukje dikker en dit straalt luxe uit. Als je het dekbed op het bed legt sla dan de rand van het dekbed om. Je kan een plaid mooi draperen over het bed om een laagjeseffect te creëren. 

Schud de hoofdkussens even op en zet ze rechtop tegen het hoofdbord. Mocht je een rolkussen gebruiken dan kan je deze achter de hoofdkussens plaatsen zodat ze goed overeind blijven staan. Om het totaal plaatje af te maken zet je nog twee kleinere kussens tegen de hoofdkussens aan. Zo maak je een bed perfect op!

 Gebruik jij deze tips ook om perfect het bed op te maken?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten