zondag 14 maart 2021

Bespaar op je energiekosten met LED-verlichting

Led-verlichting kopen
In elk huishouden is het een terugkerend iets; de energierekening. Als je al wat langer in het bezit bent van een huishouden dan is dit je vast niet onbekend. Je kan namelijk op van alles besparen want je energierekening kan onbewust snel oplopen zonder dat je er erg in hebt. Sinds wij een eigen huishouden hebben ben ik me ervan bewust dat er in huis best wat te besparen valt. Bespaar op je energiekosten met LED-verlichting. Ik heb een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. 

Verlichting in huis
Ongemerkt staat er snel veel verlichting aan in huis. Dit kan liggen aan de weersomstandigheden buiten. Op donkere dagen zet je sneller de lampen aan dan als het langer licht is buiten. Of je wilt meer sfeer creĆ«ren en zet daarom de lampen aan. 

Bij ons in huis merk ik dat doordat onze gang boven erg donker is, ik sneller de lampen aanzet overdag dan eigenlijk nodig is. Dit is niet erg maar daarom houden wij er wel rekening met het soort lampen dat er hangen. 

LED-verlichting kopen
Om bewust om te gaan met onze energierekening hebben wij ervoor gekozen om LED-verlichting te kopen. Er zijn een aantal voordelen die ervoor zorgen dat dit goed is voor je portemonnee en voor het milieu. `Waarom zou je LED-verlichting kopen? Dit zijn een aantal voordelen van LED-verlichting:

    • Ledlampen zijn veel energiezuiniger dan traditionele gloeilampen
    • Ledlampen worden niet heet
    • Ledlampen bevatten geen gevaarlijke stoffen
    • Ledlampen zijn ook geschikt voor buiten
    • Ledlampen hebben geen opstarttijd, ze werken gelijk op volle sterkte
    • Ledlampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten
    • Ledlampen zijn er in witlicht, warmlicht en extra warmlicht. 

Hoe bespaar je dan op LED-verlichting?
Het verschilt een beetje hoe snel ledlampen zichzelf terugverdienen. Dit ligt eraan hoeveel ze in aanschaf gekost hebben en hoeveel branduren ze maken. Gemiddeld verdienen ledlampen na 2.000 uur zichzelf terug. Op die manier kan je een beetje uitrekenen hoelang het in jouw huishouden duurt voordat je de lampen terugverdiend. In aanschaf zijn ledlampen gemiddeld wel iets duurder dan de ouderwetse verlichting maar gezien de voordelen is het wel interessanter om LED-verlichting te overwegen in jouw huishouden.

Ons huishouden
Gemiddeld besparen wij met onze ledlampen aanzienlijk op de energierekening. Inmiddels heb ik sinds 3 jaar nog geen ledlampen hoeven te vervangen omdat ze langer meegaan dan gloei- of spaarlampen. Ze worden niet warm en dat vind ik ook belangrijk voor de kleine kindjes hier in huis. Het is daarom dus echt wel aan te raden eens bewust naar de verlichting in jouw huishouden te kijken. Vergelijk het eens met andere lichtbronnen, misschien kan jij ook besparen!

 Bespaar jij al op je energiekosten met LED-verlichting?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten