zaterdag 13 maart 2021

Geef je tuin of balkon meer sfeer met deze tips!

 

Nog even en we kunnen weer genieten van het mooie weer in onze eigen tuin of op het balkon. Na het winterseizoen is er meestal altijd een hoop te doen voordat het genieten kan beginnen. Denk hierbij aan schoonmaken, opruimen en herinrichten van je tuin of balkon. Geef je tuin of balkon meer sfeer met deze tips! Wij gaan alvast aan de slag.

Schoonmaken
Na de winter heeft de tuin of het balkon meestal wel een schoonmaakbeurt nodig. Zo zit er geregeld een groene aanslag op de vloer of stenen. Als je dit grondig schoonmaakt ziet de tuin of het balkon er al een stuk beter uit. Dit merkte ik toen ik voor de eerste keer met de hogedrukspuit aan de gang ging. Wat een verschil kan dat maken. Onze oude tuinstoelen die helemaal groen uitgeslagen waren door de algen zagen er weer uit als nieuw.

Tip: niet de meest milieubewuste keuze maar om snel van groene aanslag af te komen heb je ook reinigingsmiddel of schoonmaakazijn gebruiken. Dit werkt het meest effectief op een zonnige dag. 

Herindeling
Ben je uitgekeken op de indeling van de tuin of het balkon? Verschuif dan eens een aantal spullen, soms kan dit al een heel verschil maken. Wat ook nog wel eens kan helpen is om nieuwe meubels aan te schaffen. Doe eens wat inspiratie op door naar tuinen of het balkon van andere mensen te kijken. Soms doe je daar al veel nieuwe ideeën van op. Het bekijken van tuincentra kan ook voor veel ideeën zorgen, daar staan tientallen tuinstoelen, tuinbanken en lounge sets opgesteld in verschillende settings om je inspiratie te geven. 

Verschillende zithoekjes
Als je een wat grotere tuin of een ruimer balkon hebt dan kan je ervoor kiezen om verschillende zithoekjes te creëren. Op die manier zie je de tuin ook vanuit een andere hoek en zit je niet steeds tegen hetzelfde uitzicht aan te kijken. 

Door verschillende zithoekjes te creëren verdeel je de tuin ook gelijk in vlakken. Zo is het leuk om te kiezen voor een eetgedeelte waar je gezellig kan dineren en een lounge set of tuinbanken neer te zetten om heerlijk te relaxen met een drankje. Onze tuin bestaat uit twee delen, dicht bij het huis staat altijd de eettafel en achter in de tuin hebben wij een veranda met loungeset/tuinbanken.

Tuinaccessoires
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke tuinaccessoires beschikbaar. Elk seizoen probeer ik weer iets nieuws aan de tuin toe te voegen om zo variatie erin te houden. Leuke tuinaccessoires die nog op ons verlanglijstje staan zijn; nieuwe sfeerverlichting, een tuinkleed, tuinposter voor op de schutting, een windlicht en hangplanten.

Voor de hangplanten vind ik seizoen bloemen heel erg mooi. Deze geven namelijk iets meer kleur aan de tuin en zijn mooi om naar te kijken. Er is ook ontzettend veel variatie in bloemen mogelijk. Met deze tips ziet jouw tuin of balkon er binnen no time weer super uit!

 Wat kan er nog meer niet ontbreken in jouw tuin of op het balkon qua sfeertips?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten