donderdag 13 mei 2021

Barkruk in je interieur verwerken, waar let je op?

 

Tegenwoordig zie je steeds meer barkrukken terugkomen in het alledaagse interieur. Waar we voorheen kozen voor een standaard setting waarbij er een eettafel met normale stoelen in de eetkamer stonden, zie je daar steeds meer verandering in. Een barkruk geeft een totaal andere sfeer aan het interieur. Het heeft iets speels, iets stoers en kan erg handig zijn. Een barkruk in je interieur verwerken, waar let je op? In dit artikel staan een aantal handige tips om jou te helpen bij de keuze voor een barkruk.

Wat is kenmerkend aan een barkruk?
Een barkruk wordt over het algemeen gebruikt als verlengde van je keuken of eethoek. Een barkruk is een hoge stoel die je gemakkelijk kan neerzetten bij een kookeiland of verhoogde bartafel. De meeste barkrukken zijn in hoogte verstelbaar en kenmerken zich vooral aan de lange poten. 

Ruimte besparen
Sommige kamers lenen zich er niet voor om een grote eettafel neer te zetten. Daar is gewoonweg geen ruimte voor. Een ruimte besparende oplossing kan dan een bar met barkrukken zijn of wellicht een verlenging van de keuken door een kookeiland met barkrukken neer te zetten. Op die manier hoef je niet ook nog een eettafel in je kamer te proppen en blijft er veel leefruimte over. 

Verschillende stijlen
Barkrukken zijn er in verschillende woonstijlen zodat ze eigenlijk in elk interieur te verwerken zijn. Zo kan je kiezen voor een landelijke, klassieke of industriële barstoel. De stijl van een barstoel is ook zelf samen te stellen. Materialen zijn te combineren en zo kan het naar geheel eigen smaak samengesteld worden. Combineer bijvoorbeeld leder met metaal voor een industriële look of juist suède met hout voor een meer landelijke uitstraling. 

Formaat
Een barkruk kan qua formaat ook nog verschillend zijn. Zo kan je zelf kiezen of je een barkruk wilt met rugleuning voor extra zitcomfort of dat je er ook nog armleuningen aan toevoegt wat weer handig kan zijn voor tijdens het eten. Wat vooral belangrijk is bij de keuze van het formaat dat je de barstoel is dat je het uitprobeert. Gewoonweg zitten en voelen wat qua zitcomfort het beste bij jouw wensen past.

Laat je adviseren en vergelijk
Het is verstandig om bij verschillende winkels of webshops langs te gaan om te vergelijken. Je kan daardoor het zitcomfort vergelijken en ook eventueel prijzen vergelijken. Op die manier kan je de beste keuze maken bij jouw keuze voor een barstoel. 

Zelf zou ik voor een kookeiland gaan met industriële barstoel. De lederen look vind ik geweldig en metaal materiaal maakt het gelijk erg stoel. Waarschijnlijk zwart of misschien mosgroen zou erg mooi staan bij ons interieur. Wat ik leuk vind aan een kookeiland met barstoelen is dat het gezelligheid met zich mee brengt. Voor etentjes of gewoon met het gezin tijdens het uurtje voor het avondeten. Ik kan al helemaal wegdromen bij het idee. Dit staat in ieder geval bij ons op het wensenlijstje voor het interieur.


 Heb jij al een barkruk in jouw interieur?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten