vrijdag 14 mei 2021

Verhuisstress voorkomen - tips voor een vlekkeloze verhuizing

 

Een verhuizing kan voor veel verhuisstress zorgen. Er komt veel bij een verhuizing kijken. Het vraagt nogal wat organisatie skills en daarbij is het fijn als je het samen kan doen. Toen wij gingen verhuizen viel dat toch wel behoorlijk tegen. In dit artikel staan tips voor een vlekkeloze verhuizing. Zo kan je verhuisstress voorkomen. 

Het moment dat de koop rond is of het huurcontract getekend is ook het moment dat de verhuisstress je aan kan vliegen. Wat moet er allemaal gebeuren? Hoeveel tijd is er voordat alles ingepakt moet zijn? Is het mogelijk om vrije dagen op te nemen op werk of moet het in de overige uren en in het weekend gebeuren? Dit zijn allemaal vragen die boven komen. Laat het je niet te veel worden want met een goed stappenplan kan de helft al voorkomen worden.

Organisatie
Bedenk van te voren wat je allemaal wanneer wilt inpakken. Door een goede organisatie en samenwerking kan het allemaal vrij relaxt gaan. Zo is het verstandig om op papier een plan te maken zodat de organisatie van de hele verhuizing goed loopt. Voordat je in de weer gaat met verhuisdozen is het verstandig om er goed over na te denken hoe je het wilt gaan aanpakken. Schrijf per kamer op wat er allemaal mee kan en wat er eventueel weggegeven of weggegooid gaat worden.

Verhuismateriaal
Een verhuizing kan erg stressvol zijn. Het is dan van belang dat alles mee zit. Een gescheurde verhuisdoos is iets wat op het lijstje kan wat je absoluut niet wil tijdens zo'n hectische tijd. Zorg er daarom voor dat je goed verhuismateriaal hebt. Nieuwe verhuisdozen van goede kwaliteit zijn echt een must have. Daarnaast is tape wat goed blijft zitten en een goede stift ook handig. Op die manier kan je per doos aangeven wat erin zit en naar welke kamer het in je nieuw huis moet. Dat scheelt op de dag zelf ook een hoop geregel.

Handige spullen voor tijdens het verhuizen
Of je het verhuizen nou uit handen geeft door een verhuisbedrijf in te schakelen of je kiest ervoor om het zelf te gaan doen. Handige spullen voor tijdens het verhuizen is wel aan te raden. Denk er daarom ook aan dat ergonomisch te werk gaat. Zo is het verstandig om de verhuisdozen niet te vol in te pakken. Op die manier zijn ze niet te zwaar en dat is beter voor je rug. 

Daarnaast is het ook verstandig om hulp in te schakelen bij zware meubels. Een handje van vrienden of familie is altijd welkom. Daarnaast kan een verhuis hondje ook een uitkomst zijn. Dit is een plankje met wieltjes waar je meubels op kunt zetten. Zo hoef je niet zwaar te tillen maar kan je gewoon de meubels rijdend verplaatsen. 

Maak het vooral gezellig
Verhuisstress kan je vooral voorkomen door het gezellig te maken. Als het heel strikt gebeurt dan kan het als een last aanvoelen. Door het gezellig te maken neem je de druk er een beetje vanaf. Met vrienden en familie om je heen, een muziekje erbij en vooral koffie, thee en wat lekkers maak je een verhuizing al een stuk gezelliger. 

Verhuizen kan altijd stressvol blijven maar het is wat je ervan maakt. Door het goed aan te pakken en er vooral proberen de tijd voor te nemen kan het al heel anders aanvoelen. Het is in ieder geval aan te raden om niet zomaar alles in de auto te proppen en te gaan, dan sta je in je nieuwe huis voor een volledig ontplofte boel. Door structureel te werk te gaan kan overzicht behouden worden en kan verhuizen zomaar leuk worden.


 Hoe pak jij een verhuizing aan?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten