woensdag 16 november 2022

Een toevoeging aan je woonkamer: Neem een tuinkamer!

De woonkamer is voor veel gezinnen een centraal punt in huis om samen te komen. De inrichting van de woonkamer is gebaseerd op de gezinssamenstelling en het aantal personen. Niet elke woning is even ruim ingericht. Een woonkamer kan dan zeker een toevoeging gebruiken. Een populaire oplossing daarvoor is een tuinkamer. Je ziet dit steeds vaker terugkomen in de Nederlandse huishoudens. Het is stijlvol, geeft veel ruimte en biedt veel mogelijkheden. Kijk je mee of het wat voor jou kan zijn?

Tuinkamer

Een andere term voor tuinkamer is ook wel terrasoverkapping. Er zijn verschillende mogelijkheden om je terras echt bij het huis te betrekken. Een tuinkamer kent veel voordelen. Je krijgt er aanzienlijk wat ruimte bij want het is eigenlijk een extra kamer waar je bijvoorbeeld je eethoek naar toe kan verplaatsen. Hierdoor krijg je binnen veel meer leefruimte en mogelijkheden om de indeling helemaal om te gooien.

Terras

In Nederland zijn de zomers steeds aangenamer. Dat maakt het ook dat we langer in onze tuin kunnen doorbrengen. Een overkapping tuin is eigenlijk een terras met overkapping, glazen wanden en geheel afsluitbaar. Daardoor creëer je een prettige ruimte waar je zowel in de zomer als in het najaar van kan genieten. 

Voor ons gezin merk ik dat wij veel waarde hechten aan onze grote tuin, maar ik merk dat ik er toch niet zo snel ga zitten. Dit omdat het nog niet helemaal naar wens is. Zo zou ik er ook willen zitten als het wat kouder wordt maar dan zitten we snel op de tocht. Dit maakt het oncomfortabel. Een terrasoverkapping aluminium met schuifbare wanden kan voor ons een oplossing zijn. Deze kan je open en dicht vouwen naar wens. Door het glas geeft het een ruimtelijke sfeer en creëer je meer lichtinval.

Waar kan je een tuinkamer voor gebruiken?

Woonkamer
Eetkamer
Speelkamer
Kantoorruimte
Terrasoverkapping
Keukenuitbreiding


Waar plaats je een tuinkamer?

Een tuinkamer, overkapping of veranda is op verschillende plekken 'in de tuin' te plaatsen. Zo kan je ervoor kiezen om een tuinkamer direct aan het huis vast te maken zodat de ruimte zich echt betrekt bij de leefomgeving van binnen. Dit hoeft overigens niet. Je kan er ook voor kiezen om juist een aparte kamer achter in de tuin te creëren. Dan heb je een plek om je helemaal in terug te trekken, los van het huis. Er zijn zoveel mogelijkheden voor het plaatsen. Het materiaal en de styling van de tuinkamer is ook helemaal naar wens te kiezen. 

Zou jij een tuinkamer toevoegen aan het huis?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Verasol.

0 Comments:

Een reactie posten