vrijdag 17 maart 2023

Ultieme BBQ-tip voor de zomer van 2023!

 

Nog even en dan gaat het BBQ seizoen weer van start! De eerste zonnestralen schijnen alweer en wij zijn al begonnen met het reorganiseren van de tuin. Dit allemaal om ons helemaal klaar te maken voor alle fijne zomerse momenten met familie en vrienden. Een goede BBQ kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ik heb de ultieme BBQ-tip voor de zomer van 2023 voor je. Lees je mee?

Het is je vast niet ontgaan dat de prijzen van voedingsmiddelen niet normaal meer zijn tegenwoordig. Een kleine boodschappentas is al gauw minimaal €50 euro en dan heb je nog niet eens alles in huis wat je nodig hebt. Dan nog niet eens te denken aan BBQ vlees wat je dan dient aan te schaffen voor je feestje voor familie en vrienden. Een BBQ kan dan behoorlijk in de kosten lopen. Bedenk daarom van te voren goed wat je allemaal nodig hebt voor de barbecue. De key is een goede planning en organisatie maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Spontaan een barbecue organiseren kan maar dan ga je wellicht last minute naar de supermarkt en ben je duurder uit dan als je het van te voren goed voorbereid. De kwaliteit bij de supermarkt kan ook soms wat minder zijn dan als je bijvoorbeeld je BBQ vlees vooraf bij een speciaalzaak/slager of via erkende website besteld. 

Organiseren van een BBQ

Vooraf is het belangrijk dat je weet hoeveel mensen er ongeveer aanwezig zullen zijn bij de barbecue. Op basis van het aantal personen is het gemakkelijker om boodschappen te doen. Mocht je zelf niet helemaal zeker zijn hoeveel BBQ vlees je nodig hebt bij het aantal uitgenodigde gasten, vraag het dan aan de specialist. De slager of medewerkers van de website kunnen goed advies geven bij je bestelling. Mocht je teveel vlees besteld hebben kan je het natuurlijk altijd invriezen voor een ander moment, zo voorkom je voedselverspilling! 

Wat kan er allemaal op de BBQ?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wat je serveert op de barbecue maar heb je al eens gedacht aan bavette? Dit is een plat stuk rundvlees met een stevige bite en volle smaak. De ultieme BBQ-tip voor de zomer van 2023 is Bavette. Dit stuk rundvlees werd voorheen ook wel halve maan of vinkelap genoemd. Dit stuk vlees is goed als steak op de barbecue te bereiden. 

Verder kan je gaan voor een standaard samengesteld barbecue pakket of zelf je lievelingsvlees serveren. Het is voordeliger om een samengesteld pakket aan te schaffen want daar zit meestal een interessante korting in verwerkt. Mocht je er niet uitkomen wat je voor je gasten wilt serveren dan is mijn advies om ook dit aan de specialist te vragen. 

Het is ook leuk om bij bepaalde gerechten een passende drank te serveren. Meestal in de speciaalzaak weten ze precies welke combinaties goed met elkaar gaan. Op die manier maak je van je feestje echt iets speciaals. 

Ga jij de ultieme BBQ-tip; Bavette ook op de barbecue proberen dit jaar?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com 

0 Comments:

Een reactie posten