maandag 7 september 2020

Een eigen kamer voor de baby


Het ideaal beeld, samen slapen met je baby. Tijdens de zwangerschap las ik er veel over. Er zouden zoveel voordelen te benoemen zijn van het samen slapen met je baby. Zo kochten bij een co-sleeper en lagen beide kindjes lang bij ons op de slaapkamer. Maar wat als het ideaal beeld niet helemaal op gaat? Wat als het anders loopt waardoor de baby toch een eigen kamer nodig heeft?

Voor onze zoon hadden wij tijdens de zwangerschap al een babykamertje gecreëerd. Wij hadden immers alle ruimte in huis en ik wist al precies welke kamer voor hem zou worden. Bij de tweede zwangerschap van onze dochter liep het allemaal even anders. Kosten tweede kind: Het huis moest verbouwd worden want anders was er geen plek.

De aanvraag voor een tweede dakkapel deden wij al in het eerste trimester van de zwangerschap. Echter liet de verbouwing op zich wachten en was onze dochter inmiddels al geboren voordat de verbouwing van start kon gaan. Waar onze zoon de rust zelve was, was dat bij onze dochter wel anders. Het co-slapen werd meer op mama slapen met gebroken nachten en een overprikkelde baby als gevolg. Dit kon zo niet langer.

Een eigen kamer voor de baby
Alles werd ingang gezet om zo snel mogelijk een eigen kamer voor onze dochter te creëren. Rust, reinheid en regelmaat waren absoluut van toepassing. Maak het maar zo saai mogelijk was het advies. Dan kan je haar ook niet overprikkelen. 

Omdat er tijdens de zwangerschap nog geen ruimte was voor een nieuwe babykamer ben ik halsoverkop op marktplaats gaan zoeken naar tweedehandsmeubels. Een mooi ledikant en een ruime commode waren zo gevonden. Om haar kamer af te maken gaan we misschien voor de sfeer nog led lampen kopen. Het liefst dimbare led lampen zodat er bij de nachtvoedingen niet te veel prikkels zijn. 

De voordelen van een eigen slaapkamer
Met ongeveer 7 weken kreeg onze dochter een eigen slaapkamer. Ondanks dat ik haar graag zo dicht mogelijk bij me heb, is een eigen slaapkamer voor onze dochter echt een uitkomst. Het is voor zowel mama als voor Chelsea een stuk rustiger. Ik ga nu niet meer bij elk huiltje of elk geluidje kijken. Ook is het voor haar fijner want ze leeft op het moment echt alleen op haar kamer waar ze rustig kan slapen en waar ik haar ook de fles geef. 

Ik had absoluut een heel ander beeld van de eerste weken met een newborn. Het was heftig en een tweede kindje is best wel een aanslag op het gezin moet ik zeggen. Waarbij je soms hoort dat het allemaal heel gemakkelijk is de overgang van 1 naar 2 kinderen kan ik dat tot nu toe nog niet beamen. Maar het komt goed. Een eigen slaapkamer is dus wel aan te raden als het allemaal niet lekker loopt in het gezin. Rust is voor de baby gewoon heel belangrijk om te groeien en daar gaat het uiteindelijk wel om.

Met hoeveel weken had jullie kindje een eigen slaapkamer?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pexels.com


0 Comments:

Een reactie posten