donderdag 31 december 2020

Tuin ideeën voor ouders met (kleine) kinderen

 

Een tuin met (kleine) kinderen kan een uitkomst zijn om de kinderen de wereld te laten ontdekken. Als je een huis hebt met een tuin dan is het ontzettend leuk als je deze zo kan inrichten dat de kinderen er vrij kunnen spelen. Ik heb een aantal tuin ideeën voor ouders met (kleine) kinderen. Deze elementen kan je terug laten komen in een tuin en maakt het super leuk om in te spelen.

Tuin renovatie
Vorig jaar hebben wij onze tuin aangepakt. Omdat wij kleine kinderen hebben wilde ik graag dat onze tuin een make-over zou krijgen. Dit omdat het allemaal verouderd was en er niet meer netjes uit zag. Een tuin kost veel geld en je kan er echt op leeglopen zoals men wel eens zegt. Het is daarom goed om eens wat tuin ideeën op te doen voordat je eraan begint. Eerder schreef ik een artikel over hoe wij van onze tuin een fijne plek maakte voor in de zomer. 

Tuin ideeën voor ouders met (kleine) kinderen
Het leuke aan een tuin voor kleine kinderen is om er verschillende speelelementen in te laten terugkomen. Ik heb een aantal tuin ideeën op een rij gezet om je wat meer inspiratie te geven. Een tuin moet namelijk ook leuk zijn voor de ouders om als plek van ontspanning te dienen.

• Grote terrastegels zijn erg geschikt voor stoepkrijten. Dit is een erg leuke bezigheid op de dagen dat het niet regent. Het is een creatieve activiteit en de kinderen zijn ook nog eens lekker buiten.

• 
Een overkapping of veranda. Hier kan je als ouder lekker onder zitten en mocht het wat minder mooi weer zijn kunnen de kinderen toch nog droog buitenspelen. Op ForaVida.nl staan ontzettend mooie glazen overkappingen, mochten wij onze tuin een make-over gaan geven dan staat zo'n pracht exemplaar zeker op mijn verlanglijstje.

• 
Gras of kunstgras is een uitkomst met kleine kinderen. Wij hebben afgelopen zomer een stuk kunstgras gekregen van een oud collega en de kinderen zijn er heel blij mee. Zo staat de glijbaan erop en is het ook een fijne ondergrond voor een zwembadje in de zomer. 

• 
Ruimte voor een trampoline. Onze kinderen zijn erg ondernemend en houden van rennen en gek doen. Voor onze tuin willen wij graag de ruimte hebben om een trampoline neer te zetten. Je hebt ze in verschillende soorten en maten waardoor er altijd wel plek is om een trampoline neer te zetten.

• Creatief met de spullen die je hebt. Soms heb je niet de financiële middelen om je tuin een complete make-over te geven. Het is ook erg leuk om te werken met de spullen die je hebt of dingen die je voor een klein prijsje kan vinden. Soms kan je gratis van alles afhalen op marktplaats. Denk hierbij aan een schommel, grote tractorband die je om kan bouwen tot zandbak of restjes kunstgras omdat andere mensen het wellicht weg doen. Op die manier kan je toch een fijne speelplek maken van je tuin.

Het leuke aan een tuin is dat het een fijne plek voor de kinderen kan zijn maar ook erg belangrijk is om te ontspannen voor ouders. Zodra je een fijne buitenplek hebt gecreëerd kan je zelf ook even tot rust komen met een fijne lounge set en een drankje erbij. Ik hoop dat je met deze tips toch iets moois kan maken van je tuin voor 2021. 

 Ga jij deze tuin ideeën toepassen in jullie tuin?Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding via Pixabay.com


0 Comments:

Een reactie posten