woensdag 30 juni 2021

Dit zijn investeringen waar je meer woonplezier van krijgt.

huis renovatie nieuw glas

Als huiseigenaar komt er veel op je af. Het onderhoud is dan opeens voor eigen rekening en dat kan soms best wel een ding zijn. Toen wij ons huis kochten wisten we nog niet wat ons allemaal te wachten zou staan. Waar moet je opletten en wat zijn bijvoorbeeld investeringen die op een gegeven moment echt naar je toekomen? Dit staat er op ons renovatielijstje. Dit zijn investeringen waar je meer woonplezier van krijgt. 

Verbouwen
Als je een wat ouder huis koopt dan kan je er bijna niet omheen. Verbouwen is dan vaak wel noodzakelijk. Wat je precies gaat verbouwen of als eerst aanpakken ligt helemaal aan je budget. Wij kozen ervoor om eerst te gaan voor de badkamer en de keuken. Bij deze verbouwing kwam er veel kijken. Denk daarbij aan het nemen van een aannemer, loodgieter, tegelzetter, raamzetter en noem maar op om de klus te klaren. Je kan het zo gek niet bedenken welke specialisten je allemaal nodig hebt als je een verbouwing wilt gaan uitbesteden. 

Een investering doen
Het is te overwegen om te investeren in je huis. Het voordeel hiervan is dat het uiteindelijk weer naar je toekomt. Zo kan je huis meer waard worden en ervaar je meer woonplezier. Voorbeelden van investeren is je gevel vernieuwen, nieuw glas laten plaatsen of een dakkapel voor meer woonoppervlakte. Deze verbouwingen kosten in eerste instantie veel, maar doordat het een investering is komt het uiteindelijk weer naar je toe. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor duurzame investeringen zoals het plaatsen van zonnepanelen, je huis isoleren of gras op je dak laten leggen.

Ons wensenlijstje
Wij zouden graag ook blijven investeren in ons huis. Op ons wensenlijstje staat bijvoorbeeld nog het vernieuwen van de kozijnen en het glas. Zo heeft triple glas voordelen omdat het drie lagen glas betreft en daarom extra isoleert.

Tegenwoordig kan je dubbel glas online bestellen, dit is wel zo snel en gemakkelijk. Ik zou hier ook zo gebruik van maken voor onze verbouwing. Onze keuze gaat uit naar dubbel of triple glas met kunststofkozijnen die naar binnen kunnen draaien. Om het compleet te maken komen er ook gelijk passende inzethorren. Dit is ideaal voor de zomermaanden. Ik kan niet wachten tot wij onze oude kozijnen met oud glas kunnen gaan vervangen voor iets nieuws.

Een verbouwing financieren
De kosten van een verbouwing kan hoog in de kosten oplopen. Het is heel begrijpelijk dat je soms niet alle middelen hebt om alles in één keer te laten verbouwen. Het is al een hele investering in je huis, soms heb je daar een financiering bij nodig. Denk daarom goed na bij het nemen van een hypotheek als je een huis gaat kopen. Je kan er namelijk soms voor kiezen om een bouwdepot erbij te nemen. Daardoor zijn die investeringen waar je meer woonplezier van krijgt misschien wel mogelijk!

 Staan er nog investeringen op jouw wensenlijstje?

Dit artikel betreft een samenwerking.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

0 Comments:

Een reactie posten